مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور

به گزارش ساخت یاب به نقل از ایلنا ، محمد شکرچی‌زاده در نشست خبری صبح امروز با اشاره به ضرورت صرفه‌جویی انرژی در ساختمان‌های کشور اظهار داشت: متاسفانه اتلاف انرژی در ساختمان‌های کشورمان بسیار زیاد است و در مقابل این هدررفت انرژی ارزش افزوده‌ای تولید نمی‌شود و تاثیر مثبتی در تولید ناخالص ملی ندارد.

مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور

رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه ، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه میزان مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور ۲.۵ برابر کشورهای مشابه است ، اظهار داشت: اگر همین روند ادامه پیدا کند واردکننده انرژی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه هدررفت انرژی در ساختمان های کشور به چند هزار میلیارد تومان می‌رسد گفت: ماده ۱۸ قانون الگوی مصرف درباره استفاده بهینه انرژی است اما این قانون دستورالعمل اجرایی ندارد. بنا بر این باید دولت را مکلف به اجرای قوانینی کرد که مصرف انرژی در ساختمان‌ها بهینه شود.

شکرچی‌زاده با اشاره به نامه‌نگاری آخوندی و زنگنه به نوبخت برای اجرای مقرراتی مبنی بر مصرف بهینه انرژی در ساختمان‌ها گفت: طبق هماهنگی‌های انجام شده قرار بر این است که در بودجه سال ۹۷ اجرای عملیات کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی انجام شود و منابع مالی مورد نیاز این پروژه در بودجه سال ۹۷ پیش‌بینی شود.

وی ادامه داد: در کشورهای خارجی اگر در ساختمانی استاندارد مصرف انرژی رعایت نشده باشد هزینه مصرف انرژی در این ساختمان‌ها از هزینه اجاره آن بیشتر است گفت: یکی از مشکلات ما در کشورمان این است که به انرژی و سوخت یارانه تعلق می‌گیرد و به همین دلیل انگیزه‌ای برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها وجود ندارد.

شکرچی‌زاده همچنین با اشاره به لزوم استفاده از مصالح استاندارد برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها گفت: یکی از علت‌های آتش‌سوزی ساختمان لندن استفاده از مصالح غیر استاندارد و قابل اشتعال در نمای ساختمان بود که این مصالح باید جلوی هدررفت انرژی را می‌گرفت اما خود باعث سانحه شد. بنابراین در مرکز تحقیقات تمام مصالح مورد ارزیابی و آزمایش قرار می‌گیرد.

وی همچنین با اشاره به میزان رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در بناهای کشورمان گفت: طبق بررسی‌های میدانی انجام شده میزان نفوذ مقررات ملی ساختمان (مبحث ۱۹) چیزی حدود ۲۰ درصد است.

رئیس مرکز راه ، مسکن و شهرسازی درباره میزان هدررفت انرژی در ساختمان‌های کشور اظهار داشت: طبق گزارش‌های چند سال گذشته میزان هدررفت انرژی در ساختمان‌های کشور ۴۵۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال است که این میزان در کشورهای صنعتی کمتر از ۵۰ کیلووات ساعت بر متر مربع است و برنامه این کشورها رساندن این عدد به صفر است.

شکرچی‌زاده همچنین با اشاره به نامه‌نگاری‌های وزیر راه و شهرسازی و نفت درباره الزامات قانونی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی گفت: آقای آخوندی و زنگنه چندی پیش نامه‌ای را به آقای نوبخت ارسال کردند مبنی بر اینکه در بودجه سال ۹۷ منابعی را برای اجرای طرح بررسی میزان مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی در نظر بگیرند.


ارسال کننده :
تعداد بازدید : 1091 مرتبه
تاریخ انتشار: 1396/09/14
منبع : sakhtyab




  نظرات
بنری ثبت نشده است!