سقف‌های عرشه فولادی و مزایا و معایب آن

سقف‌های عرشه فولادی به سقف هایی گفته میشود که با استفاده از دو متریال ورق‌های فولادی گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل تحتانی و برش گیرها که در این نوع سقف‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد از سایر سقف‌ها متمایز می‌شود و البته با استفاده از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی این ورق فولادی ، این نوع سقف اجرا می‌شود. از بخش‌های اصلی سقف‌های عرشه فولادی باید به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه اشاره نمود.

سقف‌های عرشه فولادی و مزایا و معایب آن

سقف‌های عرشه فولادی

سقف‌های عرشه فولادی به سقف هایی گفته میشود که با استفاده از دو متریال ورق‌های فولادی گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل تحتانی و برش گیرها که در این نوع سقف‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد از سایر  سقف‌ها متمایز می‌شود و البته با استفاده از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی این ورق فولادی ، این نوع سقف اجرا می‌شود. از بخش‌های اصلی سقف‌های عرشه فولادی باید به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه اشاره نمود.

ورق های فولادی مهم‌ترین مصالح به کار رفته در این نوع سقف می‌باشد که برای ساخت آن از ضخامت‌های ۸/۰ تا ۲/۱ میلیمتر به وسیله دستگاه ‌های Rol Forming به روش نورد سرد (Cold Forming) به حالت موجدار شکل دهی می‌کنند به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده می‌شود.

برش گیرها

برشگیرهای (گل میخ‌ها) خاصی که در این نوع سقف مورد استفاده قرار می‌گیرند به جهت نوع مصالح و روش خاص اجرا ، از نقاط قوت این نوع سقف محسوب می‌شود. قطر این برشگیرها حداکثر ۲۰ میلیمتر و ارتفاع آنها با توجه به شکل ورق فولادی متغیر می‌باشد و در نهایت حداقل ارتفاع گل میخ بعد از نصب که از بالای ورق زوزنقه‌ای اندازه‌گیری می‌شود از ۴۰۰ میلیمتر نباید کمتر باشد. این گل میخ‌ها به وسیله دستگاه جوش قوس الکتریکی به خصوصی که Stud Welderr خوانده می‌شود به بال تیرهای سازه‌ای جوش می‌شود.

مزایا

وزن کمتر این نوع سقف نسبت به سایر سقف‌های متداول در اسکلت‌های فولادی ساختمان از شاخصه‌های این نوع سقف محسوب می‌شود. در این نوع روش اجرای سقف ، ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل آجدار هم به عنوان قالب بتن ریزی عمل می‌نماید و همچنین با باقی‌ماندن در سقف نقش سازه‌ای ایفا می‌کند. کاهش بار سقف و به تبع ان کاهش وزن سازه و حذف بلوک و قالب بندی و حمل و نقل آسان سبب صرفه جویی در هزینهٔ ساختمان می‌شود.افزایش دهانه تیرریزی تا ۴۴ متر بدون نیاز به شمع بندی. استفاده از گل میخ‌ها که ورق به تیر جوش می‌خورد ازاستانداردترین روش‌های اجرا می‌باشد. قابلیت دپو در محل‌های محدودتر نسبت به انواع تیرچه‌ها. وجود فرورفتگی و برجستگی روی جان ورق فولادی ، تنش تسلیم و مدول الستیسیته ورق را ۴۷/0  نسبت به ورق صاف کاهش می‌دهد.امکان همزمان اجرا و بتن ریزی چندین سقف به صورت همزمان و در نتیجه صرفه جویی در زمان انجام پروژه را دارا می‌باشد. حذف میلگردهای کششی و تیرهای فرعی بهترین و مقرون به صرفه‌ترین عرض ورق 94/0 متر بعد از فرمینگ می باشدکه وزن آن حدود 5/8 کلیوگرم می‌باشد.

 

 

مزیت های سقف های عرشه فولادی

بالا بودن ۱۱ برابری سرعت اجرا و کاهش زمان اتمام پروژه و صرفه اقتصادی
 صرفه جویی در مصرف بتن ، کاهش وزن دال و نتیجتا کاهش وزن مرده و سبک سازی ساختمان
 سیستم صنعتی سازی شده و کاهش خطاهای ناشی از عملکرد انسانی
 افزایش فواصل تیرریزی ، کاهش مصرف فولاد اسکلت
 مقاومت فوق العاده نسبت به آتش سوزی و زلزله
 امنیت اجرای بالاتر در محیط کارگاه ساختمانی
 امکان بتن ریزی همزمان کلیه طبقات
دسترسی بسیار آسان به تاسیسات
 تشکیل دیافراگم صلب سقف
 هزینه تمام شده ارزان تر
 کاهش ضخامت سقف
 کاهش لرزه ساختمان
 کاهش انتقال صدا
 کاهش ۸ درصدی وزن سازه و فولاد مصرفی
 حذف شمع ، قالب بندی و برخی تیرهای فرعی
 منطبق با ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان
 مورد تایید فنی مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی
 گواهینامه مدیریت کیفی ISO 9001

معایب سقف های عرشه فولادی

سختی استفاده در اسکلت های بتنی به همراه الزام تمهیدات خاص

 


ارسال کننده :
تعداد بازدید : 8483 مرتبه
تاریخ انتشار: 1396/03/18
منبع :




  نظرات
بنری ثبت نشده است!